Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

 ADAMA Hungary Zrt. aktuális

Az őszi káposztarepce növényvédelme

 

repce

 

A repce termés-potenciál optimális kihasználásához elengedhetetlen a korai gyomkonkurencia kikapcsolása, valamint a repce télállóság szempontjából fontos tőlevélrózsás állapotának megtartása.

 

Az őszi káposztarepce növényvédelme

A Sultan (metazaklór), mint a technológia alapköve régóta meghatározó hatóanyag a repce gyomirtásában. Főképp kétszikűek és néhány egyszikű elleni hatékonysága ismert. A repce termesztő területek eltérő gyom, időjárás és technológiai viszonyai azonban szükségessé teszik a termék kombinálását a kívánt hatékonyság elérése érdekében. Az ADAMA erre a termelői igényre válaszolva alakította ki a Sultan-ra épülő gyomirtási technológiáját, melynek elemei a Sultan R Pack, a Sultan Top és a Sultan-Salsa Duo, melyek lehetővé teszik a repce pre-, korai poszt és poszt-emergens gyomirtását az eltérő gyomflórához igazítva.

sultan technológia

 

Az őszi káposztarepce növekedés szabályozása

A repce magas terméshozamának biztosításához elengedhetetlenül szükséges az állomány télre való felkészítése és a megfelelő kondíció kialakítása. Az őszi regulátoros kezelés hatására a repce gyökérnyaki része megvastagszik, gyökérzete erősödik, a tápanyag felvétel optimális lesz, elmarad a szárba indulás. Ezen hatások eredményeképpen javul a növény kondíciója, télállósága, csökken a kifagyás veszélye, így a repce terméspotenciáljának jobb kihasználása érhető el.

A Respox* (250 g/l difenokonazol + 125 g/l paklobutrazol) a repce növekedés-szabályozás szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony.

* a Respox növekedés szabályozó gombaölő permetező szer azonos a 02.5/1790/2/2007. MGSZHK számon engedélyezett TOPREX növekedés szabályozó gombaölő permetezőszerrel.

toprex

Ezen növényvédelmi célok eléréséhez nyújtanak segítséget az ADAMA technológiai ajánlatai:

 

Azokon a területeken, ahol keresztesvirágú gyomok is megjelennek (vadrepce, sebforrasztó zsombor, repcsényretek, tarsóka), a SULTAN-SALSA DUO felhasználása javasolt. A RESPOX* a repce növekedés-szabályozás szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony.

 

Kétszikű gyomfertőzöttség esetén (ebszikfű, tyúkhúr, veronika-félék, pipacs, galaj, árvacsalán-fajok) a SULTAN TOP-ot ajánljuk. A RESPOX* a repce növekedés-szabályozás szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony.

 

 * a Respox növekedés szabályozó gombaölő permetező szer azonos a 02.5/1790/2/2007. MGSZHK számon engedélyezett TOPREX növekedés szabályozó gombaölő permetezőszerrel.

 

Szerkesztette: ADAMA Hungary Zrt.

 

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

felügyelői körzetek 2018 vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba