Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

A KIRÁNDULÁS EGY 100 ÉVES TISZTELGÉSSEL KEZDŐDIK. jELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2017. 04.01.

Isonzó-völgye és Doberdó emlékhelyei,

Észak-Olaszország gyöngyszemei

2017. június 7-11.

(5 nap / 4 éj)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: hotel (2-3 ágyas szoba vagy apartman fürdőszobával)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Indulás: 06:00 óra Szombathely

1. nap: Utazás a szükséges pihenőkkel Szlovéniába. Útközben Trojánénál tartunk pihenőt, ahol érdemes lesz megkóstolni a jellegzetes helyben sütött nagyméretű fánkot. A Predil-hágó (1156 m) autóbuszos megmászása közben világháborús emlékeket láthatunk majd.  A kétszintes Kluze erődnél állunk meg. Következő állomásunk Kobarid (Caporetto), ahol Szlovénia legnagyobb I. világháborús múzeumát tekintjük meg. Jó idő esetén felsétálunk a város fölé emelkedő Szent Antal-templomhoz és az azt körülölelő I. világháborús olasz emlékműhöz, majd a Napóleon-hídhoz. Szállás elfoglalása Nova Goríciában (2 éj) és vacsora.

2. nap: Reggeli után az itteni I. világháborús emlékhelyek egy részét járjuk végig, rójuk le kegyeletünket. Isonzó-völgye és Doberdó: itt volt a világtörténelem leghosszabb és legvéresebb hegyi háborúja. Az Isonzó-front nyolcvan kilométer hosszú szakaszán két és fél év alatt az Osztrák-Magyar Monarchia és Olaszország fájdalmasan sok katonát veszített. Első megállónk Nova Goríciában, az Isonzó folyó partján lesz. Megemlékezés és a folyó jelképes megkoszorúzása. Először a visintini Magyar-kápolnát keressük fel, melyet magyar katonák kezdtek építeni 1918-ban. Folytatjuk utunkat, Fogliano I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőjében megemlékezünk az elesett hősökről. Redipugliában megtekintjük a régi emlékhelyet, Olaszország legnagyobb katonai emlékművét és a Monte Sei Busi hegyen található lövészárkokat. Továbbutazunk San Martino del Carso faluba, ahol a nagyváradi 4. honvéd gyalogezred emlékművét keressük fel. Ezt követően Monte San Michelére, „Doberdó nagy hegyére” utazunk, koszorúzás. Séta a hegyen található kavernákhoz és lövészárkokhoz, majd visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3. nap: Reggel utazás Veronába. Séta a történelmi óvárosban – San Zeno Maggiore-bazilika, ókori amfiteátruma (Aréna), Via Mazzini, Júlia háza és erkélye. Szabadprogram. Ezután kirándulás Olaszország egyik legszebb tavához, a Garda-tóhoz. Látogatás a tóba nyúló félszigeten található középkori hangulatot árasztó mesés kisvárosba, Sirmionéba. Fakultatív lehetőség: motorcsónaktúra a festői tavon. Szabadprogram. A szállás elfoglalása a közelben (1 éj), vacsora.

4. nap: Reggeli után Tronchetto kikötőjébe utazunk. ahonnan a „lagúnák városába”, Velencébe hajózunk. Útközben már a hajón ismertetőt kap a csoport az „Adria királynőjének” is nevezett város történelméről, főbb látnivalóiról. Kikötés után közös séta során ismerkedünk meg a központtal (Szent Márk-tér: Szent Márk-székesegyház, Campanile; Piazetta: Dózse-palota, Sóhajok híja; Canale Grande, Rialto híd). Szabadidő. Utazás a lido di jesolói / környéki szálláshelyünkre (1 éj) és vacsora. Jó idő esetén séta a tengerparton.

5. nap: Reggel utazás Trieszt gyöngyszeméhez, a fehér márvány kastélyhoz, amit Habsburg Miksa, Ferenc József testvére építetett. Látogatás a kastélyban és mesés parkjában. Ljubljana-Maribor útvonalon utazunk haza Szombathelyre. Várható megérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 90.000-95.000 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), valamint a csoportkísérő-idegenvezetést. Külön fizetendők a belépőjegyek, valamint a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő.

misszió

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba