Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Figyeljünk a mezei pocokra! A mezei pocok elleni védekezés a növényvédelmi jogszabályok szerint minden termelőnek feladata.

Szántóföldi és kertészeti kultúrákban, álló lucernában és mezőgazdaságilag nem művelt területeken a  mezei pocok a kora tavaszi időszakban problémát jelenthet.            

Ha az agrotechnikai védekezés nem volt eredményes, már pedig a talajmunkák megfelelő időben és módon történő elvégzése, különösen a 25-30 cm mélyen végzett forgató jellegű talajmunka (szántás) akár a mezei pocok állomány 2/3-át is képes elpusztítani, akkor a legfontosabb teendő a lakott járatok számának megállapítása.

Csak erős fertőzöttség esetén ajánlatos a növényvédő szeres kezelés. A mezei pocok elleni védekezéshez jelenleg három állandó engedélyes és egy szükséghelyzeti engedéllyel használható készítmény alkalmazható: előbbiek az Arvalin LR (40 g/kg cink-foszfid), a Polytanol (280 g/kg kalcium-foszfid) és a Delu (800 g/kg kalcium-karbid), utóbbi a Redentin 75 RB (0,0075% klórfacinon).

A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal a növényvédelmi szükséghelyzetre való tekintettel a továbbiakban is engedélyezheti a Redentin 75 RB rágcsáló szer felhasználását. Az engedély csak azokra a megyékre terjed majd ki, amelyekben a fertőzöttség ezt indokolja.

 

Kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyelje a kártevő egyedszámának  alakulását a gyümölcsösökben, az őszi vetésekben, lucerna, és ruderális területeken!

 

Ha veszélyes mértékű elszaporodást tapasztalnak jelezzék a Vas Megyei Kormányhivatal Növény és Talajvédelmi Osztályán!

Cím: 9762 Tanakajd, Ambrózy sétány 2.

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;

Telefon: 0694/ 577-410

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

felügyelői körzetek 2018 vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba