Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Hibás Genezis ADENGO kukorica gyomirtó szer

 

Budapest, 2018. június 19.

Tárgy: hibás Genezis ADENGO kukorica gyomirtó szer

Tisztelt Partnereink !  

Sajnálattal értesültünk a Genezis ADENGO használatával járó kellemetlenségekről!

A Bayer Hungária Kft. is tudomással bír arról, hogy a Genezis ADENGO termékek kapcsán számos reklamáció keletkezett, és a NÉBIH mint hatóság ezen termékkészleteket nemrégiben zárolta is.

A Bayer Hungária Kft.-nek nincs semmilyen köze ezen kifogásolt termékek forgalmazásához és az azzal kapcsolatos kárigényeket a kereskedővel szemben tudják  majd érvényesíteni.

Anyavállalatunk a Bayer AG mint gyártó természetesen termékszavatossági kötelezettségeiért maradéktalanul felelősséget vállalna, azonban a magyarországi reklamációkban érintett, paralel kereskedelemből származó Adengo termékek gyári ellenmintáinak hatósági vizsgálata alapján megerősítést nyert, hogy a román Bayer az engedélyokiratnak teljes mértékben megfelelő ADENGO terméket adott el kereskedő partnereinek. A Bayer által legyártott és eladott termék tehát megfelelő volt!

A fentiek nyomán vélhetően termékhamisítás történt, amelynek feltárása érdekében a Bayer mind Romániában, mind Magyarországon szorosan együttműködik a hatóságokkal.

A Bayer elkötelezetten küzd a termékhamisítás ellen és mind saját jogai, mind annak érdekében, hogy a végfelhasználók felé eredeti, megbízható termékei jussanak el, minden lehetséges jogi lépést megtesz.

Romániai Bayer társvállalatunk a termékhamisítás nyomán rendőrségi feljelentést tesz azzal a román kereskedő céggel szemben, aki forgalomba hozta a hamisított Adengo növényvédő szer termékeket, amelynek jelentős része a parallel kereskedelem révén Magyarországra került.

Ahogyan azonban erre a fentiekben már utaltunk, a Bayer Hungária Kft. semmilyen módon nem érintett a hibás Genezis ADENGO termékek forgalmazásában, így azért felelősség sem terheli.

Szeretnénk ismételten hangsúlyozni, hogy a termékreklamációk nyomán indult hatósági ügy nem érinti a Bayer Hungária Kft. által forgalmazott növényvédő szereket és azok mindenben megfelelnek a hatósági előírásoknak!

Az ügy további részleteiről, alakulásáról a NÉBIH hivatalos honlapján is tájékozódhat:

http://portal.nebih.gov.hu/-/kukorica-gyomirto-szert-vont-ki-a-forgalombol-a-hatosag

Sajnáljuk az Önöket ért kellementségeket.

További sikeres szezont kivánunnk!

 Tisztelettel:       

           Tora Péter,üzletágvezető, Crop Science, Bayer Hungária Kft.

bayer

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba