Spray2RateNGe Kalkulátor

Spray2RateNGe Kalkulátor

Friss hírek

Tagline

Ingyenesen használható a permetlé optimális beállításához segítséget nyújtó kalkulátorunk Kwizda Agro, Arysta LifeScience támogatással. ITT

Bővebben...
Webes analízis

Webes analízis

Tagline

Kamaránk saját fejlesztésű programja. Hogy pontosabb mérési eredmények legyenek. Felület analízis Megszámolás Kárbecslés

Bővebben...
Pest monitor

Pest monitor

Tagline

Elindult a nyugati határ menti megyék közös honlapja. Három nyelven fog üzemelni. Minden közérdekű kártevőről információkat fog közölni. Mindenkitől várunk…

Bővebben...

Aktuális ajánlatok

Az idei kirándulásunk programja. Jelentkezési határidő március 15. Jelentkezési létszám 44 fő. Nem bővíthető.

 

 

missio

 

 

Szeged - Gyula

  1. május 29 – június 2.

(5 nap / 4 éj)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3* szállodákban (2 ágyas fürdőszobás szobákban)

Ellátás: reggeli (Gyulán félpanzió)

1.   nap: Szombathely – Ópusztaszer - Szeged

Indulás Szombathelyről a reggeli órákban, majd utazás pihenőkkel Ópusztaszerre, ahol a Nemzeti Történelmi Emlékparkot tekintjük meg.

Az emlékpark egy szabadtéri néprajzi múzeum, melynek legismertebb kiállított műve a 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű „Feszty körkép”. A kört formázó panorámakép történelmünk 11 évszázaddal ezelőtti eseményének, a honfoglalásnak néhány elképzelt epizódját idézi fel. A skanzen megtekintése után továbbutazunk hazánk harmadik legnépesebb városába, Csongrád megye székhelyére, Szegedre.

A Tisza és a Maros folyó találkozásánál fekvő város Magyarország egyik gazdasági és kulturális központja, egyetemi város. Szobák elfoglalása a szállodában, fakultatív vacsora egy halászcsárdában.

    

2.   nap: Szeged

A mai délelőttünket Szeged látnivalóinak felfedezésével töltjük. A város számos szebbnél szebb nevezetességgel büszkélkedhet, melyeket helyi idegenvezetőnk buszos és gyalogos városnézés során fog megmutatni nekünk (kívülről): Városháza, Széchenyi tér, Móra Ferenc Múzeum, Nemzeti Színház, Szt. István tér, Klauzál tér, Újszeged. Programunkból természetesen nem maradhat ki a Magyarok Nagyasszonya Székesegyház, közismert nevén a méltán híres Szegedi Dóm sem.

A városnézést követően egy órás, fakultatív sétahajózás a Tiszán. A „vízen járás” egészen a 20. század elejéig természetes volt a szegediek számára. Ma már szinte hihetetlen, hogy a Tisza partján számos hajóépítő műhely működött, amelyek nem csak folyami, de tengerjáró hajókat is nagy számban építettek. Manapság a hajózás, a vízi élet jelentősége lényegesen lecsökkent, azonban hajós kirándulások során megismerhetjük a Tisza sajátosságait, a vízi világot. Vacsora egyénileg, szállás.

3.     nap: Szeged - Gyula

Reggelit követően búcsút veszünk Szegedtől és az ország délkeleti csücskének egyik kis gyöngyszemére, a híres fürdővárosba, Gyulára utazunk. Útközben rövid megálló Makón, séta a belvárosban, Makovecz Imre kiemelkedő alkotása, a Hagymaház megtekintése.

A gyulai megérkezést követően városnéző séta keretében ismerkedhetünk a városka látnivalóival, illetve látogatást teszünk Európa egyetlen ilyen jó állapotban fennmaradt gótikus várában, a Gyulai Várban.

Szobák elfoglalása, majd fürdési lehetőség a Gyulai Várfürdőben. Vacsora a szállodában, szállás.

4.  nap: Gyula

Reggeli után kirándulás a Kétegyháza irányában található Tanyamúzeumba, amely a 20. század első felében élő parasztok életét és termelési kultúráját bemutató múzeum. 1979-ben védetté lett nyilvánítva. Az ide látogató turisták különböző lovas programokban is részt vehetnek. A gyulai parasztok önkéntes adományaiből összegyűlt, közel 2000 darabból álló gyűjtemény, mely népi lakberendezési tárgyakból, eredeti ruhákból, népi bútorokból és mezőgazdasági gépekből áll. A tájház által kínált részletgazdag bemutató 14 korhűen berendezett teremben tekinthető meg.

Ezt követően  Szabadkígyósra utazunk, amelynek legjelentősebb látnivalója az eklektikus stílust képviselő Wenckheim-kastély mely 1875-79 között Ybl Miklós tervei alapján épült. A kastélyt övező 25 ha természetvédelmi terület angol és franciaparkjában számos különleges faféle pompázik. A települést körülvevő természeti kincsekben bővelkedő puszta és erdőség, madár és növényi ritkaságokban gazdag.

A mai nap délutánjától teljes egészében átadhatjuk testünk kényeztetésének: egész napos fürdési lehetőség az Almásy - kastély 8,5 hektár területű ősparkjában található Várfürdőben, mely az Alföld egyik legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője. 19 medencéjével 2014-ben a Magyar Fürdőszövetség által minősített legmagasabb kategóriájú, ötcsillagos strand- és gyógyfürdő minősítést nyerte el. Gyógy- és élménymedencék, gyermek vízi paradicsom, pezsgő- és hullámmedencék, óriás- és kamikáze csúszdák, tanuszoda, versenyuszoda, valamint wellness központ gondoskodik az élményteli fürdőzésről. A Várfürdő alkáli–hidrogén-karbonátos gyógyvize mozgásszervi megbetegedésekre, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre, helyi idegbántalmakra és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható. Vacsora a szállodában, szállás.

  1. nap: Gyula – Kecskemét – Szombathely

Reggelit követően búcsút veszünk Gyulától, és hazaindulunk Szombathelyre.

Útközben megállunk Bács-Kiskun megye székhelyén, Kecskeméten. A ’hírős város’ számtalan történelmi emlékkel és látnivalóval büszkélkedhet, melyeket egyéni séta során tekinthetünk meg (kívülről): Lechner Ödön gyönyörű alkotása, a majolikatetős Városháza; a szecessziós Cifrapalota; a város nagyjáról elnevezett Katona József színház; a Nagytemplom; Zsinagóga, illetve a volt ferences kolostor épülete, melyben ma a város másik nagyjáról elnevezett Kodály Zoltán Intézet működik, mind megér egy sétát.

Ezt követően pihenőkkel utazunk Szombathelyre, érkezés a késő délutáni, esti órákban.

Hotel Bella***:

A 2002-ben nyílt, majd 2014-ben felújított szálloda Szeged belvárosának kapujában, a Rókusi templommal szemben, a Mars téri buszpályaudvar közelében található. A szálloda 25 szobás, összesen 49 fő befogadására alkalmas. Az emeletekre lift segíti a feljutást. A központilag klimatizált szobákhoz tusolóval ellátott fürdőszoba, mini bár, LED TV, telefon, vezeték nélküli Internet tartozik. Az első és második emeleti szobáknál erkély is biztosított. A szálloda zöld övezetű, pázsitos udvarának köszönhetően. A szálloda nemdohányzó. A szobák nem pótágyazhatók.

7.jpgHunguest Hotel Erkel:

A Hunguest Hotel Erkel a gyulai csónakázótó és a gótikus téglavár szomszédságában fekszik, és közvetlen átjárást biztosít a Várfürdőbe, mely 900 négyzetméternyi vízfelülettel várja vendégeit.  A szálloda Munkácsy szárnyának szobái 3*-os kategóriát képviselnek. Standard kétágyas szobái légkondicionáltak, LCD TV-vel, minibárral, telefonnal, szobai széffel ellátottak, illetve wifi-vel felszereltek.

Részvételi díj:                       81.800 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza

Ø  utazást a feltüntetett útvonalon különjárati, kényelmes autóbusszal

Ø  szállást Szegeden a Bella Hotel***, Gyulán a Hunguest Hotel Erkel Munkácsy-szárny*** 2 ágyas szobáiban

Ø  a programban szereplő ellátást  ital nélkül

Ø  belépőjegyet az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi emlékparkba

Ø  városnézést Szegeden helyi idegenvezetővel

Ø  korlátlan belépésre jogosító gyógy- és strandbelépőt a gyulai Várfürdőbe

A részvételi díj nem tartalmazza:

Ø  fakultatív vacsorát egy szegedi halászcsárdában: 4 000 Ft/fő/alkalom

Ø  belépőjegyet a Szegedi Dómba és a gyulai várba: 1.000 Ft / fő +1 000 Ft/fő

Ø  fakultatív hajókázást Szegeden: 1 400 Ft/fő

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

missio

 

Magyar Díszfaiskolások Egyesülete

 

Eseménynaptár

Felügyelői körzetek

Felügyelői körzetek 2019 v2 Vas megye

Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és talajvédelmi Osztály

Vas megye méhsürüség

mehsuruseg [320x200]

Média partnerünk

banner-280x320

Partnereink

Ügyvédünk:

Börzsönyiné Dr. Kiricsi Szilvia

30 6865013

Üzemorvosunk:

Dr. Bakó Ildikó  30 9367266

Új Veszélyes kártevők

1242238532955189965Biohazard.svg.med

Előrejelzés

   Elorejelzes kicsi

 

PEST monitor

Google Maps logo

Sajtó szoba